Theraplay - leketerapi

Passer for: Deg som er psykolog pedagog, psykiater, familieterapeut eller psykoterapeut som ønsker å lære en lekende og aktiv måte å jobbe på med foreldre/omsorgspersoner og barn i alderen 1-12 år. 

Sted: Citybox hotel, Prinsensgate 6 i Oslo

Tidspunkt: 2.-5. september  kl 8- 16 alle fire dager

Kursleder: 1-2 representanter fra Theraplay Institute

Pris: 20 000, - for firedagers kurs (trinn 1). Inkluderer to online veiledninger i etterkant av kurset. Vi serverer alle dager enkel lunsj, samt kaffe og te som er inkludert i kursprisen.

Merk: Vi tilbyr også en fordypningsdag i Theraplay gruppeterapi for deg som har trinn 1- kurset 6. september til redusert pris for deg som deltar på firedagers kurset. Les mer og meld deg på fordypningen!


Theraplay - leketerapi

Theraplay er en relasjonsbasert leketerapi for barn og foreldre. I Theraplay er målet å etablere en aktiv og følelsesmessig forbindelse mellom barn og foreldre (eller omsorgsperson). Theraplay er primært rettet mot barn i alderen 1-12 år, men kan også brukes i arbeid med ungdom og voksne. Metoden er velegnet som gruppetilbud.

Theraplays kjernekonsepter består av samspill, erfaringer her og nå, voksenveiledning, tilknytning, flersensorisk erfaring og lekenhet tillegg til de fire sentrale dimensjonene i Theraplay; struktur, engasjement, næring og utfordring.Gjennom å bygge på naturlige mønstre i  samspill og lek vil du jobbe med å styrke relasjonen, regulere affekter og utvikle et gjensidig synkronisert samspill mellom barn og voksne.

Foreldrene får altså hjelp til å kunne støtte barnet til å regulere følelser og egen atferd, samtidig som de formidler kjærlighet, glede og trygghet til barnet. Theraplay styrker barnets opplevelse av trygghet, ivaretakelse og egenverd gjennom å "bygge relasjoner fra innsiden og ut". 

De interaktive lekesekvensene er nøye strukturert av terapeuten for å gjøre det mulig å glede seg over å være sammen og dele gleden når barnet mestrer. 

  • I Theraplay -kurset lærer du å veilede omsorgsgiver i utviklingsstøttende, stimulerende, omsorgsfulle og morsomme aktiviteter og leker de kan gjøre sammen. 
  • Ved hjelp av video vil du få demonstrasjon av behandling av en ekte klientfamilie, inkludert MIM-vurdering, tilbakemelding til foreldrene og flere Theraplay-sesjoner 
  • Opplæringen er interaktiv, intens og praktisk - du vil få kunnskap og ferdigheter til å begynne å bruke Theraplay i arbeidet ditt.
  • Opplæringen avsluttes med at du utarbeider en plan for en av familiene du jobber med, og en mulighet til å øve og på få tilbakemelding.

 

Påmelding

Meld deg på kurset! Du vil snart motta en bekreftelse på e-post.

Personvernerklæring