Nuture and play

Passer for: Deg som er psykologpedagog, psykiater, familieterapeut eller psykoterapeut som ønsker å lære en lekende og aktiv måte å jobbe på med foreldre/omsorgspersoner og barn i alderen 1-12 år. 

Sted: Scandic Holberg hotell, Oslo

Tidspunkt: del 1: 3-4. februar og del 2: 22-23. april 2020,  kl 8- 16 alle fire dager

Kursleder: Saara Salto

Pris: 20 000, - for firedagers kurs (trinn 1). Inkluderer to online veiledninger i etterkant av kurset. Vi serverer alle dager enkel lunsj, samt kaffe og te som er inkludert i kursprisen. 


Nuture and play (NaP)

NaP er en manualbasert metode for å fremme omsorgsgiveres emosjonelle tilgjengelighet og evne til refleksjon om egen omsorgsrolle. NaP er en korttidsintervensjon som bygger på Theraplay-terapi og mentaliseringsbasert teori og praksis. Den er enkel å administrere og kan kombineres med en rekke forskjellige måter å jobbe med foreldre og barn på, eller være en miniintervensjon i seg selv.

Lek og omsorg

Nuture and play er bygget opp omkring aktive og lekne aktiviteter som fokuserer på synkronitet og speiling. I tillegg fremmer NaP omsorgsgiveres eksplisitte mentalisering gjennom refleksjonsbaserte øvelser, hjemmeoppgaver og/eller videotilbakemeldinger sammen med omsorgsgivere.

Målet er å:

- støtte omsorgsgiverne i å møte barnets behov for oppmerksomhet, beroligelse og omsorg gjennom samstemt samspill.

- støtte omsorgsgiverne i å sette grenser, reparere og engasjere barnet gjennom utviklingsmessig adekvat lek

- fremme barnets evne til å svare på omsorgsgiveres forsøk på kontakt

- gi omsorgsgiverne en større forståelse for barnets behov og følelser

Nurture and Play kan bli gitt til en forelder-barn-dyade, en familie (Familie NaP) eller i en gruppe som starter under graviditeten (Group NaP). Aldersgruppen er 0-5 år.

Denne 4-dagers opplæringen vil gi deg:

  • en gjennomgang av det teoretiske og empiriske grunnlaget
  • kunnskap om hvordan man gjennomfører intervensjonen i praksis

Underviser

Opplæringen holdes av Saara Salo. Salo har vært med på utvikling av MIM/ D-EIS, Nurture&play og Theraplay. Salo har mer enn 15 års klinisk og vitenskapelig erfaring fra arbeidet med nære relasjoner. Koblingen mellom teori og klinisk erfaring gjør undervisningen hennes nyansert og relevant for praksis. Salos fokus på å styrke de nære relasjoner for å fremme barnets utvikling og trivsel, har gitt unik tilgang til en solid kompetanse og erfaring fra jobbing med gravide, foreldre og andre omsorgsgivere.

 

Påmelding

Meld deg på kurset! Du vil snart motta en bekreftelse på e-post.